Erhverv

Skorstensgaard-lærling vinder førstepladsen i regionsmesterskabet for mekanikerlærlinge

24-årige Nicklas Mouboe Gildhoff fra Vojens vandt i går førstepladsen i regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge. Foto: Skorstensgaard

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark. Det blev slået fast i årets regionsmesterskab for mekanikerlærlinge. Nu er næste skridt DM i Skills 2023, hvor Nicklas vil dyste om danmarksmesterskabet i mekanikerfaget – med Statsministeren som tilskuer.

Nicklas Mouboe Gildhoff er 24 år og i gang med sit 6. hovedforløb på personvognsmekaniker-uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. I går fik han førstepladsen i regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge, som blev afholdt i Hansenbergss autoværksteder i Kolding. Det er han rigtig stolt af – og det er autobranchen, der oplever generel mangel på mekanikere, også meget begejstret for.

Regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge foregår lidt som en eksamen, hvor alle deltagende lærlinge trækker et emne inden for faget, som går ud på at løse en række problemer på en bil og/eller reservedele. Nicklas trak blandt andet et kompliceret emne med opgaver, som bestod af serviceeftersyn og motor med indbyggede fejl samt tandremsskift. Takket være sin ihærdighed lokaliserede Nicklas alle de fejl, der var blevet placeret i bilen. Han vidste med det samme, hvad der var galt, og hvordan fejlene skulle løses. Han fik repareret samtlige fejl og fægtede sig dermed i nærkamp med en rival fra et mærkeværksted helt frem til førstepladsen.

Nicklas blev naturligvis også hædret hos sin arbejdsgiver Skorstensgaard, der synes, at det var helt igennem velfortjent.

– Nicklas er meget lærenem og tager helt naturligt alle kvalitetsprocesserne på Skorstensgaard til sig og gør dem til sine. Vi er superstolte af Nicklas, siger Martin Skorstensgaard, koncerndirektør og grundlægger af Skorstensgaard.

Autobranchen skriger på unge talenter som Nicklas

Nicklas er en hårdtarbejdende ung mand, der klør på, når han først har taget fat i noget. Og så er han sin egen hårdeste dommer, siger han selv. Når han står ved en bil og skal finde ud af, hvad der er i vejen med den, eller hvordan han reparerer en skade, giver han ikke op, før han har løst problemet på bedstevis. Det er altså ikke overraskende, at hans underviser fra Syddansk Erhvervsskole, Jesper Leander Hendriksen, der udvælger unge mekanikertalenter til regionsmesterskabet for mekanikerlærlinge, valgte netop ham til at deltage i år. Det var netop dissekaraktertræk, der gjorde, at han vandt konkurrencen på HANSENBERG i Kolding i går.

– Vi går efter de elever, der er fagligt og teoretisk stærke. Men det er også vigtigt, at det er elever, der kan holde hovedet koldt under tidspres. Nicklas er en passioneret og rigtig dygtig lærling, der netop har ro over sig, når han arbejder, siger Jesper Leander Hendriksen.

Med denne førsteplads har Nicklas nu sikret sig et sæde i DM i Skills 2023, hvor de dygtigste elever fra alle de danske erhvervsskoler vil dyste om danmarksmesterskabet i deres fag i februar 2023. For bilbranchen er det en rigtig vigtig udvikling, at unge mennesker som Nicklas bliver hædret for deres interesse og dygtighed i mekanikerfaget. Håbet er, at hans succeshistorie vil inspirere andre unge, der måske endnu ikke har valgt en karrierevej, til at blive mekanikere.

Elsker at møde på arbejde

Nicklas har været i lære hos værkstedet Skorstensgaards Kolding-afdeling siden juli 2020. Skorstensgaard beskæftiger p.t. godt 70 lærlinge. Alene sidste år blev der ansat 39 nye lærlinge på værkstedskædens 24 afdelinger. Det var Nicklas’ store interesse for biler, der har fulgt ham siden barndommen, som førte ham til den landsdækkende værkstedskæde. Om sit lærlingeforløb i Skorstensgaard fortæller Nicklas, at det er fantastisk at være på værkstedet.

– Det fællesskab er helt unikt, og jeg elsker at gå på arbejde. Der er god humor. Svendene hjælper altid, og de er interesseret i, at jeg lærer det. Jeg har fået frihed til at udfolde mig selv, og at jeg får lov til så mange ting; det giver mig så meget værdi. Skorstensgaard har været en kæmpe hjælp i forhold til konkurrencen, hvor jeg brugte det service-flow, jeg har lært hos Skorstensgaard til at løse opgaven. De har virkelig hjulpet mig med at udfolde mig som mekaniker, fortæller Nicklas Mouboe Gildhoff.

Nicklas er p.t. i gang med sit 6. hovedforløb på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. I de kommende måneder vil han forberede sig til DM i Skills 2023 sammen med sin underviser Jesper Leander Hendriksen samtidig med, at han vil fortsætte med at skrabe mere erfaring til sig på Skorstensgaard-værkstedet.

DM i Skills 2023 bliver afholdt allerede den 2. februar 2023 og vil løbe til den 4. februar 2023 i Fredericia, hvor Statsministeren også vil være til stede og uddele præmier til alle danmarksmestrene.

Kommentarer